Wednesday, September 23, 2009

Tekrar Saraybosna ve Özetler

Son 2 günümüzü gerek dinlenmek gerekse de aracın tamir işleri için Saraybosna’ya dönerek geçirdik ve adeta tatilimizin, yoğun ve hızlı turumuzun kreması oldu bu son 2 gün. Aracı verdik, para olayını hesaplaştık, helalleştik ve cebimizde kalan son paralara göre hareket planımızı çizdik, Başçarşı’nın en güzel motelinde kalarak son 2 günümüzü zevk ve mutluluk içerisinde geçirdik. Cevapi ile Börek’ten doya doya yedik, Hüsrev Bey Camii’nden kana kana su içtik, 2 çeşmeden de. Efsaneleri olan 1’inden içersen tekrar geleceksin Saraybosna’ya, 2.sinden içersen Boşnak bir kız ile evleneceksin’i işitip, ben 2 çeşmeden de kana kana içtim şahsen. Gezintilerimizde hoş muhabbetler, hoş havalar, hoş kahveler, Aliya İzzetbegovic’in mezarını tekrar ziyaret etmek ve bu alanı, alışveriş merkezini turlaya turlaya gezinmek hakikaten iyi geldi. Pazartesi ve Salı gününü böyle gezerek geçirdik ve Çarşamba sabahı 06:00’da havaalanı ve 09:00’da İstanbul’da olarak 10 günlük turumuzu noktalamış, muazzam bir deneyim elde etmiştik.
Tüm bu geziyle alakalı ekleme yapmam gereken genel hususlar var. Aslında biraz hızlı ve deli fişek bir gezi oldu bizimkisi. Zira, genctik, enerjiktik ve kazaya kadar olan süreci iyi geçirmemize rağmen sonrasında Tiran ve Karadağ’a tekrar uğramayı düşünüyor olsak da, Kasko ve tamir işlemleri için erken dönmek durumunda kaldık. Bu süreçte 6 günde 5 ülke gezerek ilginç de bir “rekor” kırdık kendi çapımızda.
Bütçelerimiz hakikaten çok kısıtlı idi ve minimum harcama prensibi, maksimum yer ve maksimum eğlence temel düsturumuz oldu diyebilirim.
180 Euro Uçak biletine (Air Bosna)
60 Euro araç kirasına
35 Euro kadar bir meblağ benzine
60 Euro kadar bir meblağ’da konaklama ve yiyecek için harcadım diyebilirim zira toplamda 335 Euro tuttu benim toplam turumun ücreti.
Balkanlar bizlerin özellikle görmesi gerekiyor. Çünkü, vakti zamanında aynı imparatorluk altında imiş tüm bu topraklar ve kültürler birbirine çok yakın, çok benzer.
Herkese iyi gezmeler....

Tüm sorularınız için ; sezaikayaoglu -et- yahoo nokta com a yazabilirsiniz.

Balkanlar, Balkan Turu, Gezi, Balkan Gezisi, Balkan turu, Balkanturu, Bosna, Bosna Hersek, Bosnia Herzegovinia, Hırvatistan, Croatia, Karadağ, Montenegro, Kosova, Kosovo, Pocitel, Mostar, Saraybosna, Sarajevo, Travnik, Blagaj, Makedonya, Macedonia, Üsküp, Skopje, Ohrid, Struga, Arnavutluk, Albania, Tiran, Tirane, Sezai, Sezai Kayaoglu

0 comments: